Update Flash Player
Jord

Workshoppar

Inför Lågornas Dans kommer det att ordnas två workshoppar. Dessa workshoppar hjälper dig på olika sätt att förbereda dig inför lajvet. Spelledningen rekommenderar varmt att du försöker delta i båda workshopparna om möjligt för att ge dig själv en bättre helhetsupplevelse. 

Kommande workshoppar

1 mars 2014 — Högtidsfirande och byalivet

Denna workshop rekommenderas starkt av spelledningen att man deltar i, dels för att få en bättre förståelse för vad lajvet kommer att kretsa omkring och dels för att lära känna alla deltagare före själva lajvet.

Workshoppen kommer i huvudsak att handla om hur man firar högtider i lajvvärlden. Workshoppen kommer också att fokusera på livet i byn är och relationerna byborna emellan. För de som spelar resenärer kommer man att kunna diskutera sina relationer och föra individuella diskussioner med SL.

Det kommer också att finnas möjligheter till black-boxande under workshoppen för de som är intresserade. Blackboxing är en metod som används för att spela upp situationer/möten/diskussioner privat mellan olika karaktärer i en "svart låda".

Plats: Teater Casa i Vasa. Korsholmsesplanaden 6-8, 65100 Vasa.
Workshoppen håller på mellan kl. 09.30 - 18.00. Workshoppen kommer att börja officiellt på lördagen den 1:a mars kl. 10.00, men spelledningen kommer att vara på plats redan från kl. 09.00. Det kommer att hållas en matpaus mellan kl. 13.00-14.00.

Deltagarna skall ha med sig följande saker till workshoppen: sina rollskelett, anteckningsmaterial och bekväma kläder enligt eget önskemål. Man skall också ha bekantat sig med hemsidans material, speciellt texterna under Världen.

Programmet för workshoppen ser ut som följande:

09.30 - 10.00 - Deltagarna anländer till workshoppen
10:00 - 11:00 - Introduktion och bekantningsövningar
11:00 - 13:00 - Hur firar man Eldens högtid / Istamér'sal'Imon
13:00 - 14:00 - Matpaus
14:00 - 17:00 - Gruppdiskussioner, blackboxande, individuella diskussioner, övningar
17:00 - 18:00 - Slutdiskussion, frågor, avslutning på dagen

Workshoppen är gratis men kräver förhandsanmälan och är öppen endast för lajvets deltagare. Förhandsanmälningen görs genom att man skickar ett mail till Calle och meddelar ifall man kommer eller inte.

3 - 4 maj 2014 - Hantverksworkshop

Hantverksworkshoppen kommer att vara till för att man skall kunna komma samman och sy kläder, hjälpa till med att laga rekvisita inför lajvet. Ta med tyger och annat material och kom till Vestis och jobba på dina lajvkläder i sällskap av andra deltagare. Det här är ett ypperligt tillfälle att få råd för tillverkandet av dina lajvkläder – vi hjälper varandra i det praktiska arbetet och du kan fråga spelledningen om du undrar något över hurudan utrustning din roll kunde tänkas ha. Om du har en symaskin, ta med den!

Plats: Settlement Vestis i Gerby
Tid: lördag 3.5 kl. 10.00 och framåt så länge det finns ork. Ifall man vill ta med sig utrustning som man vill ha godkänd av spelledningen inför lajvet så kan man ta med och visa upp dem antingen på lördagen eller söndagen under workshoppen.

Adressen till platsen är Storbyvägen 46, 65280 Vasa. Man kan parkera på S-Markets parkering, närmast huset. Det finns ett fullt utrustat kök på plats, men egen mat och dricka medtages.

Programmet för workshoppen ser ut som följande:

Lördag kl. 10:00-18:00
Man håller på så länge man orkar och man håller matpaus när det passar en.

Söndag kl. 10:00-16:00
Man håller på så länge man orkar och man håller matpaus när det passar en.

Det kommer att uppbäras en avgift på 5€ för att täcka hyreskostnader av alla som deltar, men workshoppen är öppen för alla som vill delta.

Vind