Update Flash Player
Jord

Allmänt

Datum

13-15.6.2014 (fredag till söndag). Fredagen går åt till till prebrief. Deltagarna anländer mellan kl. 16.00 och 18.00. Själva lajvet pågår från lördag morgon till söndag morgon. Resten av söndagen  går åt till debrief och ihopplockande samt städande av området. Avfärd när spelområdet är städat, uppskattningsvis kl. 16.00.

Plats

Lajvet hålls på Fagerbacka Fäbodsställe i Purmo, Pedersöre. Detaljerad information om lajvplatsen finns här.

Genre

Medeltida fantasy.

Deltagarmängd

32 deltagare.

Språk

Lajvets huvudspråk är svenska, men det är möjligt att spela roller som talar andra språk på lajvet. Allt material på hemsidan och rollerna finns dock endast att tillgå på svenska.

Deltagaravgift

20 € för medlemmar av rollspelsföreningen Eloria och utländska lajvare. 30 € (trettio) för övriga. De roller som hjälper till med matlagningen får en 5 €'s rabatt. Förutom själva spelet inkluderar deltagaravgiften mat och dryck under lajvet samt en gruppolycksfallsförsäkring. Betalningsuppgifter hittar du på denna sida.

Anmälning

Anmälningen öppnas söndag 22.12.2013 kl. 12.00 och håller på till 23.2.2014. Anmälningen sker via denna sida.

Transport och körbeskrivning

Spelarna tar sig till spelplatsen på egen hand. Dock hjälper spelledningen vid behov till med att hitta transport åt dem som saknar det. Samkörning rekommenderas. En körbeskrivning finns på sidan om lajvplatsen.

Ankomst till lajvområdet och prebrief

Ankomsten till lajvområdet sker under fredagen 13.6.2014 mellan kl. 16.00 och 18.00. Vår önskan är att alla skulle befinna sig på plats senast kl. 18.00. Läs denna sida för närmare anvisningar om ankomsten.

Avfärd från lajvområdet och debrief

Lajvandet tar slut på söndag morgon kring kl. 10.00. Därefter hålls debriefen och sedan sker en gemensam städning av lajvområdet. Avfärden hem sker uppskattningsvis kl. 16.00, förutsatt att städningen är klar. Läs denna sida för närmare anvisningar om avfärden.

Mat och vatten

I deltagaravgiften ingår mat under lajvet. Maten är i viss mån tillredd på förhand och kommer att skötas av ena spelledaren samt två deltagare som hjälper till med maten. Vid varning för skogsbrand tillreds all mat vid spelledningscentralen över gas. Allergier och dieter som meddelats spelledningen på förhand beaktas naturligtvis. Allt tillredande och ätande sker i mån av möjlighet IN-lajv. Arrangörerna ombesörjer för att det finns behövliga kärl att tillreda maten i.

Maten som arrangörerna bjuder på bör kompletteras med egen nödmat. Också den bör vara sådan som går att äta IN-lajv. På OFF-området finns det inga möjligheter att förvara eller tillreda mat.

Exempel på mat som du kan ha med dig: grovt bröd, ost (såklart i lajvig förpackning, t.ex. brun papperspåse eller invirad i linnetyg), skinka (samma sak gäller som för osten), torkat kött, torkad frukt, russin, nötter, äppel, morot, karelska piroger, skorpor osv. Vad som helt enkelt kunde tänkas finnas på medeltiden.

Eftersom det inte finns något rinnande vatten på spelområdet ordnas vatten i vattendunkar av spelledningen. Spelledningen ber också att spelarna tar med sig egna vattendunkar med vatten som är färdigt markerade med ägarens namn.

Matkärl

Alla bör ha med egna bestick som kan användas IN-lajv. Något eget kärl (en djup skål i trä eller keramik) som du kan äta från bör du också ha med, liksom en IN-lajvig vattenflaska.

Sovplats

Övernattningen fredag till lördag sker OFF-lajv och kommer att ske på området till viss mån i medeltida tält som arrangörerna står för och till viss del i de stugor som finns på området. Egna sovsaker bör tas med och de bör kunna användas för IN-lajv övernattning. Natten lördag till söndag är helt IN-lajv.

OFF-område

Området kring spelledningscentralen är inte i spel, men alla OFF-saker måste förvaras i bilarna, inte vid spelledningscentralen.

Sanitet

Det finns ett utehus på området som används för santiära behov. Vid utehuset finns det möjlighet att tvätta händerna och desinficera dem. Saniteten på lajvet gås igenom före lajvets början.

Klädskick

Kläderna skall vara i enlighet med medeltida utstyrslar och likaså övrig utrsutning. Du kan sy eller låna kläder från andra om du inte själv har medeltida lajvkläder, eller köpa (en lista på lajvbutiker finns i länkbanken). Skorna är vi inte så noggranna med, se nu åtminstone till att de är diskreta. Om du har något du kan tänkas låna ut till dem som ej har kläder, så ta kontakt! Likaså om du är osäker på vad som duger, vi hjälper gärna!

En noggrannare beskrivning om kläder och utrustningskrav hittar du på denna sida.

Myggor och insekter

Tjärluktande myggmedel rekommenderas, liksom att äta vitlök ungefär en vecka på förhand. Läs texten om hygien och friskvård på lajvet.

Väderförhållanden

Hela lajvet kommer att utspela sig utomhus med undantag av de tält och stugor som används.

Saker som är bra att ha med till lajvet

Läs texten om övrig utrustning för en lista på det du behöver ha med dig förutom din rollkaraktärs kläder, vapen och rekvisita.

Frågor

Alla frågor är välkomna, ta kontakt med spelledarna!

Vind